GRILLAD HALLOUMI MED UGNSBAKAD FRUKT- OCH GRÖNSAKSSALLAD

 

Ingredienser:

  • 240 g halloumi
  • 150 g palsternackor
  • 175 g morötter
  • 1 rödlök
  • 1 litet äpple
  • 1 litet päron
  • 50 g färsk haricots verts
  • 1 röd paprika

 

Sätt ugnen på 225°. Skala palsternacka och morot och skär i stavar. Skala och klyfta löken. Kärna ur och skär äpple och päron i klyftor. Lägg alltsammans i en ugnssäker form. Ringla över 2 msk smör-&rapsolja och vänd runt. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min. Kärna ur och strimla paprikan. Blanda ner paprika och haricots verts i formen när ca 5 min återstår. Stek svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Vänd ner spenat och svamp i formen strax innan servering. Krydda med svartpeppar. Dela osten i bitar. Stek osten i smör-&rapsolja ca 4 min, vänd några gånger under tiden. Servera genast tillsammans med salladen.

 

källa: PÅSKMAT 

 

 

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar